Ο Σταύρος Καλεντερίδης, εκ φύσεως Αριστοτελικό πολιτικό ον, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, την πόλη του Πλάτωνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.
Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλαεργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο σημαντικές πολιτικές καμπάνιες – ενός Δημοκρατικού και ενός Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.
Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, της Δημοκρατίας Ιδεών (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και Δημοκρατίας).
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Πάντειον Πανεπιστήμιο,  ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και Δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.
Advertisements